26/10/2022

 

Programmabijeenkomst op woensdag 26 oktober ’22

 

Aan de rand van Apenheul ligt St@art, een duurzaam en volledig CO2-neutrale congreslocatie, waar we bijgepraat worden door over de jacht door Ineke Pennings. Ze vertelt ons vol enthousiasme over wat er komt kijken bij het halen en hebben van een jachtakte.

Ineke werkt in de zorg en haar hobby is jagen met plezier “maar de plezierjachten liggen in de haven” grapt ze terwijl ze gedreven haar verhaal vervolgt. Zonder moeite weet ze 33 eendensoorten te onderscheiden, hoeveel eieren elke soort legt, wat ze eten… en dat terwijl ze er slechts twee mag schieten.

De jagerswereld is een intrigerende wereld waar veel bij komt kijken om het in goede banen te leiden. Vol interesse luisteren we naar haar intrigerende verhaal waar uit de liefde voor de natuur al snel duidelijk wordt.

“ Een goede jager draagt een hoed” weten we nu, en het gaat jagers niet enkel om het schieten, er komt zoveel meer bij kijken. We hebben een inkijkje gekregen in deze bijzondere wereld, hebben onze terminologie weer bijgeschaafd … en proosten met links!