23/11/2022

Plastic gaat NOOIT uit zichzelf weg. Het bevindt zich overal in het ecosysteem waardoor TOMRA een missie heeft om een wereld zonder afval mogelijk te maken.

Project manager Robbert-Jan Meijer en VP René Hissink gaven ons op woensdag 23 november een bijzonder kijkje achter de schermen van deze intrigerende wereld tijdens het bedrijfsbezoek aan Tomra.

 

 

TOMRA biedt oplossingen voor een optimaal hergebruik van grondstoffen en is wereldwijd marktleider op het gebied van emballage-inname (lege flessen inzamelen). We hopen dan ook dat ze in nog meer landen het verschil kunnen maken, helemaal als we horen dat verwacht wordt dat er tegen 2050 meer plastic dan vis in de oceanen zal zijn (in gewicht).

 

Voor ons is statiegeld en het inleveren van plastic flessen een no-brainer, met name in een wereld waar het draait om duurzaamheid, recycling en een tekort aan grondstoffen. Toch kennen veel landen om ons heen nog geen vorm van statiegeld.

Gelukkig zijn er positieve ontwikkelingen gaande, werd ons vanavond ingefluisterd bij het bijzondere bedrijfsbezoek bij TOMRA in Gemeente Apeldoorn

 

People, planet, profit…

Veel dank voor de presentatie, rondleiding en ontvangst in de ‘bedrijfs- bruine kroeg’! Wat moet dit een fijne plek zijn om te mogen werken!